Po prostu lubimy ciekawe połączenia smakowe. Z drugiej strony mamy ogromną satysfakcję, gdy znajomi czy rodzina dziwią się, że smakuje im kolejna nowa potrawa wegańska. Wielu nie wyobraża sobie życia na diecie wegańskiej a próbują potraw, w których nie ma odrobiny produktu pochodzenia zwierzęcego. Oto propozycja na przepyszne śniadanie jak i na kolację. Powodzenia. 

- 100 g granulatu sojowego
- 1 alga nori
- 1 łyżeczka soli
- wrząca woda
- 2 łyżki octu
- 5 ogórków kiszonych
- 1 cebula
- 1 puszka kukurydzy
- 5 łyżek majonezu
- sól i pieprz


Granulat sojowy wsypać do miseczki, dodać łyżeczkę soli, pokruszoną algę nori i zalać to wrzącą wodą, by przykryła granulat. Przykryć talerzykiem i czekać aż wystygnie. Po tym dodać ocet, zamieszać i odstawić na kilka godzin.
Następnie ogórka i cebulę pokroić w kosteczkę, kukurydzę odsączyć z zalewy i wszystko wrzucić do miseczki. Dodać "tuńczyka" sojowego, sojonez, sól, pieprz i zamieszać. Wstawić na 30 minut do lodówki, żeby sałatka się schłodziła.

 

Życzymy smacznego 

Zespół Świat i Polacy

 

Pin It

Komputery

Czytaj

Jak zaplanować wydatki?

Więcej…

Sinice

Więcej…

Telefony

Codziennie

Jak zaplanować podróż kamperem?

Więcej…

Niezbędnik turystyczny - 5 podstawowych zasad

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Marihuana medyczna

Więcej…

Jak wesprzeć stawy?

Więcej…

Moda

Artykuły

Placki z kalafiora

Więcej…

Szparagi w bekonie

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Czy wiesz dlaczego Jerzyk zwyczajny, wcale nie jest "zwyczajny"?

Więcej…

Czego nie wiemy na temat popcornu?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

O czym trzeba pamiętać przed wyjściem do lasu?

Więcej…

Małże - Perfekcyjne mięczaki

Więcej…