Danie charakterystyczne dla kuchni czeskiej. To bardzo prosta i smaczna zupa, jeśli mamy dobry wywar z warzyw. Z ziemniakami i przyprawami jest naprawdę aromatyczna i rozgrzewająca. Smakuje doskonale! 

- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 7ząbków czosnku
- 1 łyżeczka kminku
- 750 ml wywaru warzywnego
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 jajka
- 100ml wody
- sól i pieprz
- grzanki, tarty żółty ser

Ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Kminek z majerankiem dodajemy do cebuli. Podsmażamy cebulę kilka minut, aż się zeszkli i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki oraz kminek z majerankiem. Dolewamy wywar warzywny i gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka ubijamy z wodą i wlewamy stróżką do zupy, cały czas mieszając. Na koniec zagotowujemy i podajemy w ulubionej wersji. Smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Własny "ogródek" w mieszkaniu - do kuchni i dla ozdoby

Więcej…

Dlaczego pies jest najlepszym przyjacielem człowieka?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Sezon na grilla rozpoczęty - Świat i Polacy

Więcej…

Niepowtarzalna Wenecja - praktyczne rady cz2

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Marskość Wątroby

Więcej…

Zegar Biologiczny

Więcej…

Moda

Artykuły

Placki z kalafiora

Więcej…

Dyniowy chlebek

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Ciekawostka - Ludzkie serce

Więcej…

Uwaga na brudne puszki

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Największe drzewa świata

Więcej…

Polowanie na nocnego drapieżnika z jeziora

Więcej…