Orzeźwiający zielony chłodnik z awokado jako doskonała propozycja na wegetariański obiad. Co ciekawe zupa ta zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na witaminy. Dlatego, że natka pietruszki jest bogata w żelazo i beta-karoten. To świetna przyprawa do zup i sosów lub baza pesto. Natka pietruszki nie tylko odświeża ale i wzmacnia. Wypróbuj sprawdzony przepis. 

- 1 awokado
- 1 ogórek
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 szklanki mleka owsianego
- sól, pieprz
- sok z 1/2 cytryny
- 2 kromki pieczywa
- olej ryżowy

Awokado i ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Do blendera wrzucamy awokado, ogórka, natkę i dolewamy mleka owsianego. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie blendujemy na gładki krem. Na patelni rozgrzewamy olej. Chleb kroimy w grubą kostkę i podsmażamy go na złotobrązowy kolor. Chłodnik przelewamy na talerze. Dekorujemy pozostałym pokrojonym awokado, ziołami i grzankami. Możemy polać do smaku odrobiną oleju ryżowego.

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Awangardowy styl życia

Więcej…

Jak wychowawczo spędzać czas z dzieckiem?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Komercyjne loty w kosmos już niedługo

Więcej…

Woda wypłukała dla nas nagrodę

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Jak dbać o naturalne piękno dłoni i paznokci

Więcej…

Naturalne piękno włosów - jak o nie dbać?

Więcej…

Moda

Artykuły

Tortilla

Więcej…

Zupa czosnkowa

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Sprawdź co wiesz o piwie?

Więcej…

Czego nie wiemy na temat popcornu?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Jak złowić swojego pierwszego karpia?

Więcej…

Najsmaczniejsze grzyby i pomysły na ich spożycie.

Więcej…