Sprawdzi się domowy cienki biszkopt, herbatniki a nawet ciastka owsiane. Skorzystajmy z tego co dostępne jest w naszej domowej kuchni. Do owoców najlepiej pasuje spód biszkoptowy ale równie dobrze można dać pełnoziarniste herbatniki. Oczywiście wybór jest bardzo szeroki ale zależny od indywidualnych upodobań.

- 700 g tłustego twarogu
- 2 łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki gorącej wody
- 200 g śmietany kremówki 30%
- 1 puszka brzoskwiń (850 g)
- 200 g cukru trzcinowego
- sok z 1/2 cytryny
- 0,5 szklanki zalewy z brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- biszkopt lub herbatniki pełnoziarniste

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i ciastkami. Brzoskwinie przelewamy przez sito i kroimy w talarki. Mielimy twaróg. 2 łyżki żelatyny zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy. Ubijamy śmietanę kremówkę. Do twarogu dodajemy sok z cytryny, zalewę z brzoskwiń i cukier. Dodajemy żelatynę, kremówkę, i połowę brzoskwiń. Drugą połowę położymy na ciasto. Masę serową wylewamy na blachę z ciastkami. Sernik wstawiamy do lodówki na godzinę. Szykujemy galaretki brzoskwiniowe. Kiedy masa serowa zacznie tężeć, wyjmujemy sernik z lodówki i układamy brzoskwinie. Zalewamy powoli tężejącą galaretką i wkładamy jeszcze na chwilę. Gotowe!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Jak pozbyć się roztoczy ze swojego domu?

Więcej…

Własny "ogródek" w mieszkaniu - do kuchni i dla ozdoby

Więcej…

Telefony

Codziennie

Norweska atrakcja - koniec świata

Więcej…

Morze Bałtyckie i jego tajemnice

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zadbaj o swój wzrok.

Więcej…

Jak wesprzeć stawy?

Więcej…

Moda

Artykuły

Zupa truskawkowa

Więcej…

Sojonez

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Poznaj przybyszy z Afryki

Więcej…

Ciekawostka - Ludzkie serce

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Grzyby dzielimy na cztery grupy

Więcej…

Wędkowanie

Więcej…